
אז איך החוגים בעצם מעצימים את נפשו של הילד??
החוג מעשיר את עולם הדמיון, תורם לפיתוח המשחק והיצירתיות, מרחיב את יכולת ההבעה הרגשיתו הלשונית של הילד, ובכך מעצים את נפשו של הילד ומחזק את הביטחון העצמי שלו.
פיתוח הדמיון והיצירתיות
יש חשיבות רבה לאימון הדמיון, המסוגל לחוות סיפור או משחק באופן רב חושי ולפתח עולם פנימי עשיר ויצירתי. כאשר אנחנו נותנים מקום לדמיון ומאפשרים לילד לפתח את היכולת לדמיין אנחנו מחזקים את הגמישות המחשבתית שלו היצירתיות ואינסוף......
אין ספק שאחת היכולות הנפלאות ביותר שאנחנו יכולים להעניק לילדינו היום היא היכולת לדמיין.
מיומנויות חברתיות
דרך העבודה הקבוצתית סביב העלאת הצגה משותפת, הילדים לומדים שיתוף פעולה, תיאום בין המשתתפים, החלפת דעות בדרכים גמישות, שימוש באינטונציות שונות לתפקיד אותם הם ממלאים. בנוסף, דרך עלילת הסיפור נמצא חיבור למצבים וקונפליקטים בהם אנו נתקלים ביום יום, ויחד נוכל לחשוב על פתרונות.
ויסות רגשי והתנהגותי
כאשר אנו מבינים את רגשותינו אנו יכולים לנהל אותם. יכולת זו מתפתחת במהלך החוג דרך הזדהות רגשית עם הדמות במרכז הקונפליקט. בנוסף, הילד יכול לתרגל מיומנויות רגשיות, ולעסוק בתחומים כגון הערכה עצמית, ניהול כעסים, עיצוב התנהגות ועוד.
גמישות מחשבתית
כאשר אנחנו מחזקים את הגמישות המחשבתית אנחנו בעצם נותנים לילד מתנה לחיים- מתנה שתאפשר לו להתמודד עם מצבים בלתי צפויים, למצוא פתרונות חדשניים, לגשר על פערים ולהתמודד
עם קשיים.
חיזוק ביטחון עצמי
כמה כיף לעמוד על במה ולקבל מחיאות כפיים? ניסיתם את זה פעם? החוג מתאים גם לילדים ש"נולדו לבמה" וגם ילדים שמעדיפים להישאר "מאחורי הקלעים" ובתהליך הדרגתי מוצאים את דרכם לקדמת הבמה ונהנים גם הם ממחיאות כפיים ו ה ע צ מ ה !
ביטוי אישי
לכל ילד יש את החוזקות שלו, שלא תמיד מקבלות ביטוי בחיי היום יום. הבמה , והעיניים האוהדות שמביטות בי ומפרגנות, מאפשרות לכל ילד לתת מקום לצד החזק שלו. ילד שאוהב לרקוד יוכל לרקוד את עצמו, ילד שאוהב לשיר יוכל לשיר ולזמר, ילד שאוהב להצחיק יוכל להצחיק. כל אלה יוצרים בילד אמון וביטחון בכוחות וביכולות שלו.
התוכנית נבנתה על ידי סימונה רוזנפלד סימן טוב, שחקנית ומטפלת באמצעות פסיכודרמה.
מבט מהפסיכודרמה
כשבניתי את התוכנית פעלתי מתוך האמונה החזקה שלי בכוחו הייחודי של התיאטרון.
כמה מילים על התרומה של החוג, מתוך העיניים של המטפלת בפסיכודרמה:
התיאטרון משתמש במשחק תפקידים המאפשר לראות את הסיטואציה מנקודת מבט של האחר,
ובכך מאפשר להבין את דפוס ההתנהגות שלי ושל האחר ומפתח את היכולת לאמפטיה.
בתחום ההתפתחות הרגשית המשחק מהווה אמצעי הבעה ופורקן המאפשר לילד לתת ביטוי חופשי לעולמו הפנימי, לעבד חוויות ותרחישים שעבר דרך הזדהות עם הגיבורים בסיפור ולבטא ולהתמודד עם רגשות של שמחה, הנאה וסיפוק לצד רגשות כמו כעס, עצב, פחד, קנאה ואשמה.
כל אלה יחד מגבשים את אישיותו של הילד, משפרים את תיפקודו ומקדמים את מידת המוכנות שלו לקראת החיים של הגדולים (כיתה א' )